Nastupamo...

Nastupamo na raznim eventima i kulturnim manifestacijama, natjecanjima, radio i TV emisijama. Doznajte više o uvjetima nastupa ili nas kontaktirajte.

 


Hoću li ja biti najstarija / najmlađa / najdeblja / namršavija polaznica programa?

Svi su dobrodošli, bez obzira na godine, oblik ili veličinu tijela. Polaznici su najčešće u svojim dvadesetim ili tridesetim godinama, a ima i polaznika koji su u svojim četrdesetim, pedesetim ili šezdesetim godinama. Sam program je napravljen za odrasle, ali su i stariji tinejđeri dobrodošli - naravno, uz dozvolu roditelja. Za razliku od drugih vrsta plesa, trbušni ples ne isključuje i ne zahtjeva određeni tip tijela: kroz ovu vrstu plesa, polaznici svih oblika i veličina tijela te različitih dobnih skupina, počinju graditi fleksibilnost i snagu tijela, koordinaciju i skladnost pokreta, balans, pouzdanje i karizmu. Neki polaznici imaju prethodno plesno znanje, ali većina nema. Većina polaznika dolazi na tečaj radi više razloga: fitness, zabava, podizanje i jačanje samopouzdanja, duhovnost, istraživanje različitih kultura i upoznavanje novih prijatelja.

 

Potpuno sam ne-koordiniranih pokreta / nisam u formi / nemam smisla za ritam. Mogu li stvarno naučiti plesati?

Da, možete. Trbušni ples lakše savladavaju polaznici s prirodnim talentom ili oni koji imaju malo prethodnog iskustva. Pa ipak, bilo tko s dobrom motivacijom može svladati osnove ove vještine. Za polaznike s "dva-lijeva-kuka", ključ uspjeha su strpljenje, vježba i ponavljanje. Napravite svoje bilješke, pitajte što vam nije jasno. Budite strpljivi - potrebno je vrijeme da bi se naučila nova vještina, a svatko od nas ponekad bude isfrustriran. Neki plesni pokreti mogu vam se učiniti vrlo teškim i nesavladivim kada ih prvi puta vidite ili ih sami pokušate izvesti. Ali nastavite, ponavljanje je ključ vašeg ovladavanja tehnikom plesa i stvari će biti sve lakše svaki puta kada počnete plesati. Ako vježbate, možete sve svladati, a svladat ćete sigurno.

 

Hoće li mi trbušni ples pomoći da se vratim u formu, izgubim suvišne kilograme i toniram trbušne mišiće?

Trbušni ples je odličan način vježbanja. Pa ipak, kao sa svakim vježbanjem, rezultati ovise o redovnom dolasku na zakazane termine. Program za početnike gradi snagu, balans i fleksibilnost tijela, uz poboljšanje držanja tijela i koordinacije pokreta. Plesni pokreti su fokusirani na mišiće bedara i abdomena. Program za početnike je fokusiran na treniranje tijela da prihvati nove pokrete.

 

Ja već znam nešto trbušnog plesa. Trebam li preskočiti program za počenike?

Vjerojatno ne. Program za početnike dat će vam solidnu osnovnu tehniku plesa kako bi mogli napredovati dalje.

 

Već sam pohađala tečaj trbušnog plesa kod drugog instruktora. S kojim bih stupnjem tečaka trebala početi kod vas?

Za većinu polaznika koji su bili na tečaju manje od godine dana, najbolje bi bilo da ponovo započnu sa osnovnim, početnim tečajem. Ne postoji standardizacija pokreta koji se upotrebljavaju, kako se pojedini pokret naziva ili kako se izvodi. Vrlo je vjerojatno da će svaki novi instruktor raditi drugačije od prethodnog. Pa ipak, možda ste neke pokrete ili sam osnovni stav pogrešno savladali pa će vam Aida ukazati na pogreške koje radite i pokušati ih ispraviti. Nove ideje i ovaj program samo će proširiti vaš repertoar, bez omalovažavanja i obezvređivanja vašeg prethodnog znanja. Nakon nekoliko sati na početnom tečaju, možete se priključiti naprednom, bez bojazni da neke pokrete nećete moći svladati.

 

Je li trbušni ples prikladan za djecu i tinejdžere?

Ples, bilo koje vrste, slavi ljudsko tijelo. Dok su pokreti trbušnog plesa senzualni, nisu ni vulgarni niti opsceni. U stvari, trbušni ples je daleko skromniji nego veliki broj različitih plesova koje možemo svakodnevno vidjeti u glazbenim video-spotovima. Trbušni ples prihvaća i uzdiže raznolikost ženskog tijela, stvarajući zdravo i čvrsto tijelo. Mlade djevojke i djevojčice koje plešu trbušni ples postižu skladnost pokreta, pravilan stav tijela, samopouzdanje i samopoštovanje.

 

Mogu li muškarci plesati trbušni ples?

Orijentalni ples je nastao kao ritual plodnosti, nekada su ga plesale samo žene. Pojavom islama ovaj ples se smatrao nemoralnim i bio je zabranjen za javno izvođenje. Budući da Arapi nisu mogli zamisliti svoje zabave, svadbe i druge svećanosti bez plesa i glazbe, počeli su angažirati muškarce koji su se oblačili u ženske kostime i imitirali ženske pokrete. S vremenom su izgradili svoj osobeni, muževan stil izvođenja i kreirali svoj kostim. Danas u svijetu postoji sve veći broj muških plesača koji nastupaju kao i žene na rođendanskim zabavama, djevojačkim večerima, restoranima i noćnim klubovima. Plešu sve stilove, sa činelicama pa čak i s velom.

 

Koliko dugo će mi trebati da naučim plesati trbušni ples?

Polaznici tečaja će znati malo trbušnog plesa već nakon prvog tečaja koji u prosjeku traje oko tri mjeseca. Učenje bilo koje vrste plesa je proces koji traje cijeli život. Više je faktora koji određuju napredak plesača-polaznika, uključujući prirodnu sposobnost i talent, dosadašnje iskustvo u plesu i njegovim pokretima, redovitost pohadanja tečaja, trening izvan tečaja, fokusiranost i motivaciju za uspjeh.

O nama

Počeli smo među prvima u Hrvatskoj u rujnu 2004. kao tečaj trbušnog plesa pri fitness centru „Fit Forever“ a danas smo uspješan studio u kojem plešemo različite plesove Orijenta, Polinezije a u planu nam je izučavati i folklorne plesove Srednjeg i Dalekog Istoka.
Pročitajte više o nama...

Zadnje novosti

Romski ples - upis u početnu grupu!

  Objavljujemo upis u drugu početnu grupu  s predznanjem iz trbušnog plesa koja će početi s radom kad bude bilo dvoljno prijavljenih polaznica

 Termin - petak od 19:30

 Lokacija - Kvatrić, Šubićeva 55

 Članarina - 150:00kn mjesečno, za Nefertitice 50.00kn

 Prijave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tečaj polinezijskih plesova - upis u početnu grupu!

  Objavljujemo upis u početnu grupu koja će početi s plesom kad bude bilo dvoljno prijavljenih polaznica.

  termin - ponedjeljkom od 20:00

 lokacija - Kvatrić, Šubićeva 55, II kat, dvorana Aurella

 članarina : 150.00kn

 Tečaj vode Aida Jakuš, licencirana voditeljica i Maja Sever Cigulin

 Prijave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Upis u plesnu sezonu 2018/19!

 

Objavljujemo upise u slijedeće grupe:

 

Orijentalni ples:

Početna gupa Nergis (apsolutne početnice)

Termin – ponedjeljak i srijeda 21:00 – 22:00

Početak tečaja 1.10.2018.

 

Rekreativna grupa žena 40+ " Yasmin " (apsolutne početnice)

-          Termin utorak i četvrtak od 20:00 - 21:00

-          Početak tečaja 2.10.2018.

-           

Srednja grupa Sultana - izučava turski stil

U ovu grupu možemo primiti nekoliko plesačica s plesnim iskustvom od

minimum godinu dana

Termin petkom od 20:00

Početak tečaja 17.09.2018.

 

Polinezijski ples

Nova početna grupa Pualani – grupa će početi s radom kad bude bilo dovoljno prijavljenih plesačica

Starija početna grupa Leilani – ukoliko imate plesno predznanje, možete se priključiti starijoj grupi

koja vježba srijedom od 20:00

 Članarine

U našem studiju možete plesati jednom ili više puta tjedno  te kombinirati dva plesa. Članarine iznose:

Jednom tjedno 150,00kn, dvaput tjedno 200,00kn, triput tjedno 250,00kn, srednje i napredne grupe imaju drugi cjenik

Predbilježbe i informacije  -
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Adresa: Šubićeva 55, 10000 Zagreb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rekreativni ples za žene 40+

Trbušni ples je jedan od rijetkih plesova koji možete plesati u svakoj dobi, bez obzira na tjelesnu težinu i građu. Ipak, s godinama tijelo gubi svoju gipkost pa starije plesačice nailaze na poteškoće u praćenju programa škole plesa. Rekreativni ples je prilagođen dobi, pored izučavanja osnovne tehnike plesa i rekvizita pažnja se usmjerava na vježbe za poboljšanje gipkosti tijela, učvršćivanje kralježnice.

Romski ples - početni tečaj

Plesni studio Nefertiti organizira zaseban tečaj romskih plesova na kojem će se izučavati slijedeći plesovi:

  • ruski romski ples
  • turski Roman Hvasi
  • vojvođanski
  • balkan Belly (fuzija balkanskog romskog i turskog trbušnog plesa)
  • gypsy fusion

Kontakt detalji

Škola trbušnog plesa “Nefertiti”
Adresa: Šubićeva 55, Zagreb 10000

Telefon 1: +385 (0)91 5846 321

Email: info.plesnistudionefertit@gmail.com